25 september Sanering på gång

Som lite grädde på moset har vi lyckats "rökskada" huset!! Tände i köksspisen och tog sen en promenad till Lillhaga, ett par timmar senare kommer Mikaela hem till ett helt rökfyllt hus, det hade visst bildats ett "lock" i skorstenen... Vi har tack vare försäkringsbolaget fått hit en saneringsfirma som har satt in en joniseringsmaskin som ska ta bort lukten. Dom har tvättat en massa kläder, sängkläder, mattor, filtar och annat. Nästa vecka måste dom nog komma hit och tvätta tak och väggar, har försökt att torka lite själv men får inte bort lukten. Får ju i alla fall HÖSTSTÄDAT!! :)
 I kväll har vi varit till LOOS och hälsat på, blivit bjudna på te och mackor och tittat på Anna Anka!

20 september Nytt golv


Nu har vi nytt golv i hela bottenvåningen med golvvärme ( väntar på elektrikern som ska koppla in den ) Det ska bli jätteskönt, förra vintern höll vi på att frysa fötterna av oss :)

Äntligen går det lite framåt 20 september


Nu är taket skrapat, slipat, fogat i springorna, målartvättat och grundat två gånger. Pust!!! Övertala aldrig någon att riva ner ett befintligt tak om du inte är beredd på att få slita dig halvt fördärvad.... det gjorde jag!!! Gissa om jag har ångrat mig?? Men nu är jag helnöjd, Åke påstår att jag ser så mallig ut när jag tittar på mitt "verk". Tre strykningar med täckfärg sen är det klart!!!!!

6 september Humlekrans

Vi har haft ett fantatisk höstväder idag, passade på att göra en humlekrans. Får se hur den ser ut när den torkar...

6 september Helglasat ...

Till allas förvåning ville jag ha en helglasad toadörr, har fått många kommentarer för det.  Nu fattas bara foder, nytt handag har den redan fått. Precis som jag ville ha den....

5 september Slit och släp

Jag älskar verkligen att renovera men det här taket håller på att ta musten ur mig, men har man tagit f..n i båten får man ro honom i land...
Golvet var inte så roligt heller när det var upprivet och vi upptäckte att det inte fanns någon tross under golvplanken. Efter att vi hade grävt ur ca 50 säckar spån och jord var vi nere på marknivå -fritt fram för råttor och katter att ta sig in. Jag lovar att sovrummsdörren var ordentligt stäng på nätterna.. Nu är i alla fall golven klara.SKÖNT!

RSS 2.0